Udruženje EKO EHO

Centar za edukaciju i promociju zdravog života

EKO EHO timUdruženje EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života je nevladina, neprofitna organizacija, koja teži izgradnji i jačanju svijesti društva o značaju očuvanja prirode, prirodnog načina života, prirodnog roditeljstva, kao i fizičkog i mentalnog zdravlja.
Ove težnje su nas dovele do uspostavljanja tri oblasti programskog djelovanja udruženja, i to:
  1. PROMOCIJA ZDRAVIH ŽIVOTNIH NAVIKA
  2. OSNAŽIVANJE ŽENA
  3. ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Naša misija je podizanje svijesti javnosti o značaju prirodnog načina života sa naglaskom na zaštitu životne sredine, zdravu ishranu, proizvodnju zdrave hrane, fizičku aktivnost, mentalno zdravlјe, prirodno roditelјstvo i značaj ranog razvoja za život čovjeka kroz edukacije, promocije, organizovanje stručnih skupova, izvođenje projekata, izradu publikacija i web stranica.

Organizovanje aktivnosti za psihološku, socijalnu i ekonomsku podršku ženama, kao i majkama u postporođajnom periodu.

Vizija Udruženja je očuvanje prirode i porodice kao osnovne ćelije društva, porodice sa zdravim životnim navikama čiji članovi imaju osjećaj pripadnosti i povezanosti sa prirodom, osjećaj jedni za druge i za okolinu, međusobno se uvažavaju i aktivno zalažu za zajedničko dobro svih.

Ciljevi udruženja EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života su edukacija građana u svrhu promocije zdravog načina života i zaštite životne sredine, kao i organizovanje aktivnosti za psihološku, socijalnu i ekonomsku podršku ženama.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva udruženje provodi sljedeće aktivnosti:

  • podizanje svijesti javnosti o značaju prirodnog načina života sa naglaskom na zaštitu životne sredine, zdravu ishranu, proizvodnju zdrave hrane, fizičku aktivnost, mentalno zdravlje, prirodno roditeljstvo i značaj ranog razvoja za život čovjeka kroz edukacije, promocije, organizovanje stručnih skupova, izvođenje projekata, izradu publikacija i web stranica,
  • konsultantske i savjetodavne usluge,
  • posredovanje u prodaji zdrave hrane i preparata za zdravlje.

EKO EHO TIM

Dragana Kovačić Jošić

Po struci sam master inženjer poljoprivrede. Zaljubljenik u prirodu, oduvijek me interesuju biljke kao hrana i kao lijek. Edukujem se u oblasti prirodnog roditeljstva, uticaja ranog razvoja na život i ličnog razvoja, te na taj način želim biti podrška i sebi i drugima.

Vjerujem da kada radimo nešto iz srca i svemu pristupamo sa uživanjem, uzimajući u obzir ljubav prema sebi, svoja osjećanja i potrebe, sve bude mnogo ljepše i lakše.

Zbog svega toga sam i jedan od osnivača Centra koji se bavi promocijom zdravog života u širem smislu.

Jelena Mihić Salapura

Oblast mog privatnog interesovanja se može opisati jednom rečenicom – ljubav prema svemu što je prirodno. To me i navelo da završim biološki fakultet a kasnije moja interesovanja kreću u smjeru proučavanja prirodnog roditeljstva, uticaja ranog razvoja na život, ličnog razvoja, zdrave ishrane, te sam prošla niz seminara i edukacija kako bih stekla znanja iz ovih oblasti. Sve to navelo me na osnivanje udruženja koje ima za cilj baš to – promociju zdravog načina života.

Čvrsto vjerujem da samo povratak prirodi može da vrati čovjeka, kao prirodno biće, do njegove suštine. Okrenemo li se prirodi bićemo srećniji, ne samo kao individue već i kao društvo u cijelini.

Budimo podrška jedni drugima!