Porodična za porodicu

Kroz projekat “Porodična za porodicu” radimo na osnaživanju i edukaciji zdravstvenih radnika koji provode skrining mentalnog zdravlja trudnica i porodilja u domovima zdravlja. Imajući u vidu da ljekari nemaju dovoljno informacija o samoj problematici i da im je ovo potpuno nova obaveza za koju nisu dodatno pripremljeni, kao i teške i stresne uslove u kojima rade, želimo da im pružimo potrebnu edukaciju i podršku. 

Cilj nam je da porodične ljekare iz četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj (Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Prijedor) u kojima živi najveći broj stanovnika senzibilišemo, edukujemo i podržimo kako bi provođenje skrininga bilo adekvatno i svrsishodno. Ovaj cilj planiramo postići kroz promotivne aktivnosti i edukativne radionice gdje ćemo se osim edukacijom o skriningu baviti i sindromom sagorijevanja kojem su ljekari veoma često izloženi. 

Projekat je dio regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Budžet projekta: NOR 59,248.58

Recommended Posts