INFO SUSRET GRUPE PODRŠKE ZA ŽENE U POSTPOROĐAJNOM PERIODU

Beba je stigla!
Počinjete da živite realnost koja se baš i ne poklapa sa vašim očekivanjima. Umjesto da osjećate beskrajnu radost, vi ste tužni, napeti i konfuzni. Preplašeni ste i zabrinuti zbog novih odgovornosti.
„Slomljeni“ ste pod pritiskom neprospavanih noći. Pitate se da li ste dobra majka kada ne osjećate povezanost sa bebom. Svi su vam rekli da ćete instinktivno znati kako biti majka. Osjećate se izolovano i usamljeno. Imate utisak da više nikad nećete imati vremena za aktivnosti koje ste voljeli da radite prije trudnoće. Imate osjećaj da vas niko ne razumije. Nemate podršku i razumijevanje okoline.
Pitate se:
Da li je sve u redu sa mnom?
Da li je moguće da se toliko razlikujem od ostalih majki koje viđate godinama kako sa osmijehom na licu guraju kolica?
Da li sam sama dovela do ovoga?
Da li sam razmažena? Da li sam dijete zaista željela?
Smjenjivanje različitih emocija u ovom periodu kao i adaptacija na ulogu majke je normalna reakcija.
Niste jedine.
Ukoliko Vam je potrebna podrška tokom navikavanja na ulogu majke ili primjećujete da simptomi tuge, anksioznosti i očajanja predugo traju, dođite na Info susret grupe podrške ženama u postporođajnom periodu. Niste same.
Grupe organizuje EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banja Luka“ koji je podržan kroz Projekat mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švicarske a implementira Asocijacija XY u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS.
Na ovim grupama imaćete priliku da u povjerljivoj i prijatnoj atmosferi:
– podijeliti iskustva i dobiti podršku žena koje se nalaze ili su prošle kroz isti period
– prihvatiti i izraziti emocije koje osjećate
– pružiti i dobiti emocionalnu podršku i praktične savjete
– saznati kako naša lična očekivanja i uvjerenja kao i očekivanja okoline utiču na prilagođavanje na nove životne okolnosti
Grupe će voditi Tatjana Preradović- Sjenica, dipl.psihologinja, porodična sistemska psihoterapeutkinja, nosilac evropskog certifikata za psihoterapiju, voditeljica sistemskih konstelacija, trener emocionalne pismenosti.
DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA: 25.04.2019. U 17.00 ČASOVA
MJESTO ODRŽAVANJA: Đure Daničiča 12, Banja Luka
Na info susretu ćete imati priliku dobiti sve informacije o načinu rada grupe, upoznati organizatorke i voditeljicu kao i dobiti odgovore na vaša pitanja i nedoumice vezano za grupu.
Zbog ograničenog broja prisutnih, dolazak na info susret je potrebno najaviti putem mail-a ekoehocentar@gmail.com, inbox-a FB stranice ili putem telefona 065/934-770 i 065/346-570
UČEŠĆE NA GRUPAMA JE BESPLATNO.

Recent Posts
aktuelno