Iskoračaj do svjetlosti

Cilj projekta je bio podizanje svijesti javnosti o promjenama mentalnog zdravlja tokom trudnoće i postporođajnog perioda, a učesnici su imali priliku da šetaju na Banj Brdo u Banjoj Luci gdje je održan čas joge u prirodi, razgovaraju s terapeutima i druže se. Osim toga, htjeli smo ukazati na značaj i učestalost postporođajne depresije i drugih promjena u mentalnom zdravlju žena tokom trudnoće i nakon porođaja, kao i na značaj fizičke aktivnosti u očuvanju mentalnog zdravlja. Osim širenja svijesti javnosti o problemu, projektom je pružena podrška ženama koje prolaze ili su prošle kroz ova stanja, kako bi im se poslala poruka da nisu same u svojoj borbi.

Projekat je realizovan u periodu avgust-oktobar 2019. godine uz finansijsku podršku Fondacije Mozaik i u saradnji sa neformalnom grupom građana.

Ovaj projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik uz finansijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC), Švedske razvojne agencije (SIDA), Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for Democracy, Medicor, ZEIT Stiftung i drugih donatora.

Recent Posts
grad-bl-projekat