Otpočela realizacija projekta Niste same – projekat psihološke podrške ženama u trudnoći i postporođajnom periodu.

Projekat provodi udruženje građana EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života, a prepoznat je i podržan od strane organizacija TechSoup Europe, Techsoup Balkans i MaSta Agency. Kampanja ‘You are not alone’ je jedna od dvije pobjedničke kampanje u okviru Tech4Stories projekta.

Cilj projekta je širenje svijesti javnosti o značaju podrške ženama u trudnoći i majkama u postporođajnom periodu, kao i pružanje podrške trudnicama i ženama koje su nedavno rodile i imaju promjene raspoloženja i ponašanja koje im remete svakodnevni život putem informisanja o ovim stanjima, iskustvenih radionica, podrškom u grupama zatvorenog tipa, kao i savjetovanja od strane psihologa. U konačnici ljudi treba da shvate da su teška stanja tokom perioda trudnoće i nakon porođaja čest i prirodan proces i nešto što se dešava skoro svakoj ženi, te da se ženama pruži podrška kako bi u budućnosti bile slobodne da govore o tome i međusobno se podržavaju.

Pratite naše aktivnosti i najave događaja na facebook stranici udruženja i pridružite se našoj facebook grupi Niste same – grupa za podršku ženama u postporođajnom periodu.

Recent Posts